Възраст

Всяка

Сезон

Всички

Времетраене

30-60 минути

Цена

Възстановяване

Веднага

HydraFacial 2.0

HydraFacial - добре познатата процедура за здрава, красива и сияйна кожа.

Процедурата HydraFacial е иновативна технология спомагаща за почистване на лицето, като едновременно хидратира и ексфолира, и допринася за здрава и блестяща кожа. Засмукването с вакуум спомага за премахването и на най-дълбоките замърсители в кожата. HydraFacial спомага за изглаждане на кожата, облекчаване на акне и дълбоко почистване на порите.

Многоетапното лечение включва почистване, ексфолиация и екстракция на кожата, за да се отървете от замърсяванията и мъртвите кожни клетки. В същото време ще подхраните кожата си с жизненоважни хранителни вещества, като антиоксиданти, пептиди, хиалуронова киселина и 10 вида билкови съставки.

Резултати са мигновени и дълготрайни.

Процедурата за лице се състои от общо 6 стъпки, като задължителните са само 3 от тях, а останалите са по желание или спрямо нуждите на кожата на всеки клиент.

При варианта „Чиста кожа“ (Базова терапия) се прилагат само задължителните стъпки:

· ексфолиация със серума Activ-4, който премахва мъртвите клетки от кожата;
· екстракция със серума Beta-HD, който помага за извеждането на замърсяванията от порите;
· хидратация със серума Antiox+, който е наситен с антиоксиданти и хиалуронова киселина за мигновена дълбока хидратация.

Active-4 супер серум премахва мъртвите клетки, за да даде път на новата, здрава кожа. Поддържа кожата хидратирана, спомага за стягането й и за изглаждането на фините линии.
Съставки:
Eкстракт от водорасли, богати на минералии микроелементи. Те овлажняват и омекотяват кожата. Екстракт от мая – многодобър източник на протеин за кожата.

Beta-HD Clear супер серум помага замърсяванията, черните точки и комедоните да бъдат изсмукани от порите.
Новият супер серум Beta-HD Clear е разработен специално за мазна кожа и кожа със запушени пори. Въпреки това влияе добре на всеки тип кожа. Серумът я прави нежна, чиста и сияйна, благодарение на новите си билкови съставки. Комбинацията от салицилова киселина и екстракт от кора на върба нежно почиства замърсяванията и себума от порите.
Съставки:
Новият супер серум съдържа безценни билкови съставки: Екстракт от кора на върба, който е перфектен ексфолиант. Екстракт от спирея, който успокоява кожата. Тасманийски пипер с противовъзпалително действие. Екстракт от мед, който силно хидратира и салицилова киселина за контрол на себума.

Antiox+ супер серум е наситен с антиоксиданти и хиалуронова киселинa за мигновена дълбока хидратация.
Съставки: Екстракт от овесени ядки. Екстракт от червени водорасли, който съдържа общо 74 полезни микроелементи и минерали.

Резултатите са видими веднага след първата процедура.
Времетраенето е 30мин.


При варианта „Сияйна кожа“ (Deluxe терапия) се прилагат 3те задължителни стъпки + 1 допълнителен серум и маска:

Използваме допълнителен серум Britenol за премахване на пигментации.
Съставки: Екстракт от мечо грозде – мощна избелваща съставка, както и витамин С.

Резултатите от процедурата са видими веднага след първата процедура.
Времетраенето е 45мин.


При варианта „Подмладена кожа“ (Platinum терапия) се прилагат общо 6 стъпки

Включваме лимфен дренаж, лек пилинг без излющване с GlySal, добавяме Dermailder за регенериране на кожата, Britenol за изсветляване на пигментации и LED лампи според типа кожа.

GlySal серумът е съчетание от гликолова и салицилова киселина, който има ефект на пилинг, но без излющване и дискомфорт. Обединява предимствата на ексфолиация и химичен пилинг в едноетапна процедура за ремоделиране на кожата.

DermaBuilder пептиден комплекс
Съставки: Съчетание от октапептиди-3 и дипептиди-5, което помага за изглаждане на фини линии и бръчки.

Britenol коректор за петна
Съставки: Екстракт от мечо грозде – мощна избелваща съставка, както и витамин С.

Резултатите от процедурата са видими веднага след първата процедура.
Времетраенето е 60мин.

Разгледай нашата ценова листа

Терапията е подходяща за:

· Премахване на черни точки и мъртва кожа

· При акне

· Фини линии и бръчки

· Пигментни петна

· Тъмни кръгове и торбички под очите

· Неравномерен тен

· Хидратация на кожата

· Мазна кожа с разширени пори

пигментни петна
фини линии
бръчки
акне


В.

Какви са разликите между отделните лазерни системи за епилация?

О.

Най-често прилаганите в практиката лазери за епилация са: • Александритен (755 nm) • Диоден (810nm) • Nd:YAG (1064 nm). Съвременните лазерни системи осигуряват изключителен комфорт по време на процедурите, минимален риск от странични ефекти, значителна бързина и прецизност. Изборът на епилационна система при конкретен пациент става въз основа на типа на кожата и цвета на косъма, липса или наличие на тен и чувствителността на кожата на конкретния човек и сезона, в който ще се осъществява процедурата. Благодарение на техническите постижения на съвременната наука вече е възможно използването на лазерната епилация и при хора с тен и с генетично кодиран матов тен на кожата. Това се постига чрез внимателен подбор както на вида на лазера, така и на продължителността на импулса и енергията му.

В.

Какво да очакваме след процедурата?

О.

Нормално непосредствено след процедурата мястото може да бъде леко зачервено, като при леко слънчево изгаряне. В случай на повишена чувствителност на кожата и поява на по-изразено зачервяване и подуване след епилация ще получите препоръки от дерматолога как да се погрижите за раздразнената кожа. Понякога кожата в третираната зона се покрива с корички, но тази реакция преминава за няколко дни. Въпреки че може да възстановите веднага нормалния си начин на живот и ежедневни дейности, излагането на слънце след епилация трябва да се избягва. Почиствайте третираното място с мек сапун и вода. Не използвайте продукти, които могат да раздразнят кожата в третираната зона. В случай, че използвате някакви локални лекарства или активни козметични средства, е добре да уведомите лекаря си, за да бъдат взети предвид възможните взаимодействия по време на епилацията. В рамките на десет до двадесет дни след процедурата може да забележите космен растеж в третирания участък. Това всъщност са атакуваните косми, на които им предстои да отпаднат, а не новопоникнали. В случай, че ви притесняват, може да ги обръснете, но не се опитвайте да ги скубете, изсветлявате или да ги отстраните по друг механичен начин. Въпреки че повечето пациенти са доволни от резултата, невъзможно е да се предвиди успеха от терапията при всеки индивид. Устойчивостта на космените фоликули в различните части на тялото и при различните индивиди варира широко. Обикновено са необходими няколко процедури за трайно обезкосмяване, но има случаи при които пълно премахване на космите не се постига никога. Дори и в тези случаи обаче, вие ще имате много по-малко косми отколкото преди процедурата.

В.

Болезнена ли е процедурата?

О.

В зависимост от използваната лазерна система може да очаквате лек дискомфорт по време на терапията или тя да бъде напълно безболезнена. Най-често в по-чувствителните зони се усеща парене или болка, които са различно изразени при отделните индивиди. За намаляване на болезнеността по време на процедурата към третираната зона ще бъде насочена струя от хладен въздух.

В.

Колко време отнема процедурата?

О.

В зависимост от размера на третирания участък и вида на използваната техника времето необходимо за провеждане на процедурата е различно. Бакенбардите могат да отнемат 2-5 минути, по-голям участък като гръб или крака отнема 15-30 минути.

В.

Как се осъществява лазарната епилация?

О.

Процедурите лазерна епилация обичайно са предшествани от консултация. При нея специалистът, който ще осъществи процедурата, ще ви обясни какво да очаквате от лазерната епилация. Той ще ви сподели различните възможности подходящи за вас, същността на процедурата, рисковете и ограниченията. Може да се направят тестови полета, за да се определи дали вашето окосмяване ще се повлияе от лазера. Ако имате тъмна кожа, може да се наложи да прилагате избелващ крем върху зоната, която ще се третира, за да се фокусира енергията на лазера върху космения фоликул, а не върху кожата и по този начин да се намали риска от изгаряне. Непосредствено преди епилацията кожата трябва да бъде обезкосмена. По-удобно за вас е да направите това в къщи, в деня на самата процедура. Така от една страна ще скъсите времето за процедурата, а от друга ще намалите риска от нараняване на кожата, непосредствено преди епилацията. По време на процедурата ще усетите върху кожата леко парване за части от секундата. Съвременните лазерни системи са оборудвани и с охлаждаща система, която понижава температурата на кожата осигурявайки допълнителен обезболяващ ефект и едновременно с това предотвратява изгарянето от лазера на повърхността на кожата.

В.

Как действа лазарната епилация?

О.

Познаването на биологията на косъма и физиологията на космения цикъл има съществено значение за планиране и постигане на максимална ефективност при лазерна епилация. Лазерната епилация се постига в резултат на поглъщане на частици светлинна лазерна енергия от пигмента на косъма в активната му фаза и последващото му разрушаване. В хода на жизнения си цикъл космените фоликули преминават през три растежни фази: анаген (фаза на растеж), телоген (фаза на покой) и катаген (косъмът е в междинно състояние между фазата на растеж и на покой). В различните части от тялото различен процент от космите се намират съответно в трите фази на космен растеж, което прави невъзможно едноетапното премахване на всички косми. Процедурата е насочена и унищожава ефективно само космите във фаза на растеж. Това определя и необходимостта от провеждане на няколко поредни процедури за постигане на пълно обезкосмяване на третираната област. Поредните сесии на епилация се осъществяват през 30-45 дни, за да се даде възможност на новите косми, които не са засегнати от предходната процедура и са били във фаза на покой да израснат и да бъдат унищожени при следващия сеанс.

В.

За кого е подходящ Vitamin Drip?

О.

Процедурата цели да се справи с голямо разнообразие от състояния - от дехидратация и обща отпадналост до начални или видими белези на стареене. Всеки тип терапия използва специално разработена формула от съставки, която съдържа оптимизирани съотношения и количества витамини, аминокиселини и микроелементи, за да повлияе съответния проблем. Интравенозната терапия е подходяща за хора от различни възрастови групи, които искат цялостно подобряване и подсилване на организма.

В.

Как работи Vitamin Drip?

О.

Алгоритъмът е следният: чрез директна венозна инфузия, терапията снабдява организма с жизненоважни витамини, аминокиселини и минерали, които имат стимулиращ и антиоксидантен ефект. Vitamin Drip доставя директно в кръвообръщението необходимото количество вещества, за да може организмът да функционира оптимално и да се справи със стреса, умората и загубата на свежест. Приемането на витамини чрез DermaGold Vitamin Drip заобиколя резорбцията на веществата през храносмилателната система, което гарантира бързото и максимално усвояване от организма. Съществуват различни формули от инфузионни витамини и аминокиселини, които всеки може да приема в зависимост от индивидуалните му потребности. За разлика от мултивитаминните таблетки, които се приемат през храносмилателната система в DermaGold Vitamin Drip се прилага директно в кръвообращението, което гарантира 100% абсорбция и максимална ефективност. Таблетираните витамини често водят до странични ефекти, като гадене и повръщане. Интравенозната терапия избягва този проблем, тъй като не преминава през храносмилателната система.

В.

Какви са противопоказанията?

О.

• Кръвни заболявания - тромбоцитопения, анемия, хипофибриногенемия • Лечение с антикоагуланти – лекарства за намаляване на съсирването на кръвта • Инфекциозни заболявания • Лечение с кортикостероиди • Злокачествени заболявания

В.

Какви са предимствата на плазмотерапията?

О.

• Автоложна - инжектирания продукт е извлечен от собствения организъм • Без риск от алергия • Без риск от отхвърляне • Без известни странични ефекти във времето • Дълготраен ефект

В.

Какви са резултатите?

О.

За постигане на оптимални резултати е необходимо да се направят три поредни терапии през интервал 4-6 седмици. Първите резултати се наблюдават до 3-4 седмици след първата процедура, а промените на кожата стават все по-видими през следващите месеци. Настъпващите промени са: видимо по-стегната кожа, по-сияйна и свежа, като най-значими са промените в зоната около очите, тъмните кръгове намаляват. За поддържане на ефекта е желателно осъществяването на поддържащи процедура през 6 месеца.

В.

В кои случай е подходящ плазмолифт?

О.

Плазмолифта е подходящ за хора от всички възрастови групи, при които се установяват белези на “стареене” на кожата. Ефектът на процедурата върху кожата варира в зависимост от възрастта и начина на живот на пациента. При по-млада кожа се постига цялостно освежаване и тонизиране, както и намаляване на фините линии и бръчки около очите. При настъпило по-значително стареене, в резултат на процедурата, намаляват видимите бръчки по цялата третирана, кожна повърхност, кожата става видимо по-стегната и ревитализирана. Процедурата е подходяща при хора, които страдат от алергии и не могат или не искат да прилагат върху кожата си вещества получени по синтетичен път. Плазмолифтът е отличен избор за хора, които търсят естествени начини за подмладяване.

В.

Същност и ефект на процедурата.

О.

При плазмолифта в повърхностните слоеве на кожата се инжектира плазма – продукт, който се получава от собствената ни кръв. За осъществяване на процедурата се взима малко количество венозна кръв от пациента и се центрофугира, за да се отделят кръвните клетки. Полученият продукт е плазма, която е богата на тромбоцити, известна като PRP – platelets reach plasma – богата на тромбоцити плазма.Инжектирането на PRP плазма в повърхностните слоеве на кожата води до освобождаване от тромбоцитите на вещества с активен биологичен ефект, наречени „растежни фактори“ (EGF, PDGF, TBG, IGF, KGF, VEGF).

В.

Болезнена ли е терапията?

О.

Манипулацията е слабо болезнена и голяма част от пациентите изпитват само известен дискомфорт. Трябва да се има предвид, че хората имат различен праг на чувствителност. При хора с повишена чувствителност на кожата преди процедурата върху третираната област се нанася обезболяващ крем. Неговия ефект настъпва за период от 15-30 минути, след което мезотерапията може да се осъществи при значително намалена болезненост на инжектирането.

В.

Каква е продължителността на постигнатия резултат?

О.

Трайността на ефекта зависи от начина на живот на пациента и стила му на живот. Максимално добър и продължителен ефект се постига при съобразяване на процедурите с общия стил на живот – спазване на здравословно хранене, активно спортуване и избягване излагането на действието на слънчевите лъчи.

В.

Колко процедури са необходими за добър резултат?

О.

Броят на процедурите се определя от типа на третирания проблем и неговата тежест, като той може да варира от 3 до 10 терапии през интервал от 1 до 2 седмици. Продължителността на една терапия е около 20-30 мин. и не изисква специална подготовка и възстановяване. В зависимост от третирания проблем се провеждат 1 или 2 серии от процедури през годината, които се последват от поддържащи терапии през 1, 2 или 3 месеца. При мезолифт се правят 3 процедури през 1 месец с планиране на поддържаща процедура на 6 месеца.

В.

Има ли ограничения за осъществяване на процедурата?

О.

Съществуват абсолютни и относителни противопоказания за мезотерапия. Мезотерапия не се прави при установяване на различни вирусни, бактериални и гъбични заболявания на мястото на третиране или в съседните зони на кожата. При различни заболявания на имунната система и вътрешните органи трябва да се прецени внимателно риска за осъществяване на процедурата.Мезотерапия не се осъществява при бременност и в периода на кърмене.

В.

Има ли странични ефекти от мезотерапията?

О.

Основният нежелан ефект от процедурата е появата на синини на местата на убожданията. Те изчезват за около седмица, което зависи от здравината на кръвоносните съдове на пациента и от уменията на лекаря. Желателно е пациентът да не приема Аспирин и други противовъзпалителни средства 7 дни преди и след терапията с цел намаляване риска от посиняване. Други нежелани ефекти са зачервяването и леката оточност в третираната зона, сърбеж, парене, чувство на натъртено, които изчезват в рамките на няколко часа до 4-5 дни.

В.

Какви са предимствата и недостатъците на мезотерапията пред останалите методи?

О.

Мезотерапията е метод, чрез който успяваме да въведем вещества с активно действие на нивото от кожата и мястото, където искаме да достигне, за да постигнем определен ефект. Активните вещества се инжектират директно в зоната на третирания проблем, което позволява да се прилагат по-високи концентрации, като се избягва тяхното системно действие. Мезотерапията е терапевтична методика, която е подходяща и за летните месеци на годината. Както всеки друг метод и този има и възможни неблагоприятни ефекти. При мезотерапията пациентът трябва да понесе множество убождания, което е съпроводено с известен дискомфорт. На местата на убождането е възможно да се появят кръвонасядания, които обичайно преминават за срок от 2 до 10 дни.

В.

Какви са индикациите за провеждане на мезотерапия?

О.

В сферата на естетичната медицина мезотерапията се прилага с 3 основни индикации: • Намаляване на видимите линии и бръчки и отпуснатостта на кожата като белези на стареенето • Намаляване на целулита в различни кожни области - корем, бедра, брадичка и други • Третиране на разреденото окосмяване в областта на главата или други кожни зони с разредено окосмяване.

В.

Какви са видовете мезотерапия?

О.

Съществуват различни видове мезотерапия. Най-общо мезотерапевтичните процедури се различават по резултата, който целим да постигнем. Най-често използвани са подмладяващите – стягаща, хидратираща, ревитализираща, антиоксидантна мезотерапия Всички те са насочени към намаляване на видимите белези на стареене на кожата. Съществуват и други терапии, каквато е например изсветляващата терапия, терапия за стрии и белези и др. При класическата мезотерапия се използват разнообразни коктейли от вещества – хиалуронова киселина, антиоксиданти, витамини, аминокиселини. Чрез тях се постига цялостно освежаване на кожата и намаляване на видимите белези на стареене. Мезотерапията често се използва като самостоятелен метод срещу стареенето на кожата, но е възможно да се използва в съчетание с различни други анти-ейдж техники – лазерно подмладяване, IPL-терапия, хиически пилинг, ботулинов токсин, филъри и др. През последните години особена популярност доби т.нар МЕЗОЛИФТ. Продуктът, който се инжектира при мезолифта съдържа основно хиалуронова киселина, но в значително по-висока концентрация от тази при мезотерапията. Чрез този метод се постига дълбока хидратация, подобряване на тургора на кожата и лекостепенно повдигане на контура на лицето. При процедурата се постига намаляване на видимите бръчки и цялостна ревиталицазия на кожата. Мезолифтът е чудесно решение за появилите се видими бръчки по кожата на шията, деколтето и ръцете. Както мезотерапията, така и мезолифта се прилагат във всеки сезон от годината, като най-важно е установяването на видими белези на стареене, които могат да бъдат коригирани чрез тази терапия.

В.

Какво представлява мезотерапията?

О.

Мезотерапията е метод, при който чрез серия от микроинжекции в повърхностните - средно дълбоки или дълбоки части на кожата - се въвеждат различни коктейли от вещества с доказано биологично активно въздействие. При прилагане на продуктите в повърхностните слоеве на кожата (в дермата) се цели подобряване на регенеративните процеси на клетките и микроциркулацията на кожата, активация на процесите на колагенообразуване, блокиране на патологично активиран път за образуване на пигмент в кожата и др.

В.

Необходими ли са специфични грижи за кожата след процедурата?

О.

Инжектирането на временни дермални филъри в кожата изисква определени грижи за третирания участък. В деня на манипулацията ще получите указания от лекаря как да се грижите за кожата си по време на възстановителния период. Ще разберете дали трябва да правите масаж на третираните области. През първите дни след процедурата трябва да продължите да нанасяте крем за намаляване на риска от поява на синини. Добре е да се въздържате от процедури с топлинен ефект за 14 дни след поставянето на филър в кожата. Инжектирането на хиалуронови дермални импланти може да се комбинира с поставяне на ботулинов токсин /ботокс/ и различни типове лазерни процедури за постигане на оптимален естетичен резултат, но точната последователност на процедурите трябва да бъде определена от лекуващия Ви лекар.

В.

Необходима ли е предварителна подготовка за процедурата?

О.

Инжектирането на временни дермални попълващи средства не изисква специална подготовка. В случай, че кожата има тенденция за лесно образуване на синини при удар или убождане може да бъде подготвена за процедурата чрез нанасяне на крем, съдържащ витамин К или друг, намаляващ склонността към посиняване ефект. За целта е добре да се консултирате с лекар предварително.

В.

Какви са възможните рискове на процедурата?

О.

Най-честите усложнения от инжектиране на филъри са локалното посиняване. То се случва по-често при по-добре кръвоснабдени области като тази около устата, но може да се наблюдава навсякъде, когато кожата подлежи на убождане. Рядко кръвонасяданията са съпроводени и с подуване на околната тъкан. При неспазване на хигиенните изисквания е възможно да настъпи бактериално замърсяване на дълбоките слоеве на кожата и да се развие възпаление, проявено със зачервяване и подуване. Друго възможно усложнение на процедурата е формирането на гранулом на мястото на убождането. Възможно е при инжектиране на филър директно в кръвоносен съд да настъпи неговото запушване. Това се приема за най-сериозното усложнение от прилагането на временни попърващи средства, настъпва рядко, но въпреки това е добре човек да е запознат с него и риска да бъде обсъден с лекаря преди процедурата.

В.

Съществуват ли различни видове филъри?

О.

Временните дермални импланти, базирани на приложението на хиалуронова киселина, могат да имат различна плътност и съответно на това се прилагат в различни лицеви области за коригиране на различни дефекти.Най-фините дермални импланти се използват за коригиране на фините линии и бръчки в областта на очите, шията и челото. Те се поставят съвсем повърхностно и постигнатият ефект има по-малка продължителност. При коригиране на назо-лабиални гънки и гънки в областта на брадичката, както и при подобряване контура на устните се използват средни по плътност дермални импланти. Обичайно за тези областти се прилага по-еластични продукти, поради по-активното движение в тези зони. Най-плътните дермални филъри се използват за попълване на много дълбоки назо-лабиални гънки, като могат да се приложат и в областта на скулите и брадичката за придаване на обем. При някои филъри към хиалуроновата киселина е добавен и обезболяващ агент - най-често лидокаин, което намалява болката и дискомфорта от инжектирането на продукта в кожата. В случай на алергия към обезболяващия агент този продукт не може да бъде инжектиран поради риск от настъпване на остър алергичен шок.

В.

Съществуват ли противопоказания за поставяне на дермален филър?

О.

Едно от абсолютните противопоказания за осъществяване на процедурата е известна повишена чувствителност към хилуроновата киселина. Сред относителните противопоказания за поставяне на филър е локалната инфекция – бактериална или вирусна. В случай, че имате нараняване на кожната повърхност е добре да се проведе лечение и пълно възстановяване на кожата преди пристъпване към процедурата. Наличието на херпес на лицето или в близост до него също е временно противопоказание за осъществяване на процедурата. В случай, че имате активен херпес е добре да отложите процедурата до пълното зазряване на разранения участък.

В.

Кога е подходящо да се приложат дермалните филъри?

О.

Поставянето на временни дермални попълващи средства е подходящо за всички, които искат да придадат форма и обем на устните си, да попълнят хлътвания в областта на лицето – в зоната на назо-лабиалните гънки или гънките под устните ъгли към брадичката, както и в областта под очите, да уголемят скулите и ли да попълнят бузите си. Хиалуроновите филъри са и едно от средствата, подходящи за цялостно скулптуриране на кожата на лицето – за уголемяване на скулите и попълване на хлътнали бузи, слепоочни области и брадичка.

В.

Какви са предимствата на процедурата?

О.

• Бързо приложение – отнема до 30 минути след постигане на ефекта на обезболяване • Незабавно настъпване на очаквания резултат – в момента, в който станете от стола на дерматолога, вече ще бъдете с променено според Вашите очаквания лице – с уголемени устни или попълнени бръчки и гънки • Изключително кратък възстановителен период – зачервяването, което остава след инжектирането на хиалуроновата киселина е съвсем краткотрайно и отминава за период до 2 часа дори и при хора с чувствителна кожа. Това означава, че можете да направите процедурата дори по време на обедната си почивка, след което да се върнете и продължите работния си ден • Продължителност на постигнатия ефект - продължителността на ефекта след инжектиране на филъра зависи от вида, качеството и количеството на използвания продукт, както и от мимическата активност на лицевите мускули. Тя варира от 4-6 месеца до повече от година. • Естествена и безопасна процедура с малък риск от нежелани реакции.

В.

Какво представлява процедурата?

О.

В деня на процедурата в клиниката се извършва обезболяване на кожната зона, която ще бъде третирана. След първоначално почистване на кожата с мек почистващ продукт върху нея се нанася обезболяващ крем. Върху крема се поставя прозрачно фолио, при което се образува т.нар. „оклузивна превръзка”. Това дава възможност за по-бързото настъпване и по-голямата продължителност на обезболяващия ефект на крема и намаляването на болезнеността на процедурата. След постигане на обезболяването се поставя филъра. Това може да стане или с остра игла чрез поредица от отделни инжектирания или като се използва канюла (по-дълга игла с тъп връх) която намалява травмирането на тъканите. Избора на средството за инжектиране зависи както от зоната на инжектиране и дълбочината на която трябва да се приложи продукта, така и от опита на инжектиращия лекар.

В.

Необходими ли са специални грижи за кожата след инжектирането на ботулинов токсин?

О.

Да, и те са: • Активната мимика в инжектираната с токсин област в деня на манипулацията спомага за по-бързо настъпване на ефекта от процедурата. • Желателно е да не лягате и да не навеждате поне 5-6 часа след процедурата, като по този начин намалява риска от настъпване на странични ефекти. • Не трябва да посещавате масажист или фитнес в часовете след процедурата

В.

Необходима ли е специална подготовка за процедурата?

О.

Не е необходима специална подготовка за осъществяване на процедурата.

В.

Има ли риск от образуване на антитела срещу ботулиновия токсин?

О.

При често приложение на ботулинов токсин е възможно организмът да образува антитела спрямо него. Те го инактивират и не настъпва ефект от процедурата. При достигане на достатъчна концентрация на антитела в кръвта на човек ефекта на ботулиновия токсин значително намалява. Макар и рядко е възможно в организма на човек да се образуват антитела срещу ботулиновия токсин само след прием на различни белтъчни храни. При тези хора не настъпва ефект от инжектирането на ботулинов токсин, дори при първото му прилагане. За щастие е установено, че количеството ботулинов токсин, след инжектирането на което започва формиране на антитела в организма е няколко стотин единици. Това многократно надвишава количеството, което се използва за козметични цели. Така образуването на антитела е в по-голяма степен проблем при третиране на неврологичните заболявания, където са необходими по-големи количества ботулинов токсин за постигане на желания терапевтичен ефект.

В.

Има ли риск от алергия към ботулинов токсин?

О.

Няма съобщения за алергични реакции след инжектиране на ботулинов токсин. Хора с доказана алергия към ботулинов токсин или албумин не трябва да пристъпват към инжектиране на продукта, поради риск от алергичен шок.

В.

Какви са недостатъците на процедурата?

О.

Инжектирането на ботулинов токсин с естетична цел е процедура с ограничена във времето ефективност. Продължителността на ефекта от инжекцията е от три до шест месеца. Инжекциите трябва да се поставят не по-често от 2-3 пъти в годината. Наблюденията при приложение на ботулинов токсин с естетична цел показват, че продължителността на ефекта от терапията се увеличава с всяко следващо поставяне. Това означава, че с времето е необходимо по-рядко прилагане на продукта за постигане на желания ефект. Продължителността зависи много и от индивидуалната реактивност на човек.

В.

Има ли допълнителни ползи при инжектиране на ботулинов токсин?

О.

Инжектирането на ботулинов токсин често води до намаляване и изчезване на пристъпното главоболие при пациенти с мигренозни пристъпи.

В.

Какви резултати могат да бъдат очаквани след процедурата?

О.

В случаите, когато динамичните бръчки придават на лицето напрегнат и набръчкан вид, инжектирането на ботулинов токсин може да доведе до видимо отпускане, освежаване и подмладяване на кожата. При бръчки, които се дължат на старееща или увредена от слънцето кожа, чиято поява не е свързана с повишен тонус на лицевата мускулатура, процедурата не би довела до съществен естетичен ефект и подмладяване. Ето защо предварителната консултация с дерматолог е от изключително значение за избор на максимално подходяща процедура за постигане на желания естетичен резултат.

В.

Какво трябва да е поведението при установяване на странични ефекти от процедурата?

О.

Временното падане на единия или на двата клепача е най-значителното усложнение, което може да настъпи след процедурата, но се смята, че честотата му е под 1%. Този феномен настъпва в резултат на локално разпространение на токсина около мястото на инжектиране и може да бъде минимизирано чрез точно дозиране на продукта и поддържане на пациента в изправено състояние 4-5 часа след процедурата. Състоянието на спадане на клепача/клепачите обикновено е минимално и отшумява в рамките на 2 седмици. Специални капки за очи могат временно да намалят падането на клепача.

В.

Какви са възможните странични ефекти от поставянето на ботулинов токсин?

О.

Ботулиновия токсин се инжектира безопасно и ефикасно от десетилетия за лечение на много офталмологични и неврологични нарушения. Хиляди пациенти всяка година се подлагат на терапия с този продукт и той вече е добил популярност при заличаване на видими белези и стареене на кожата.
Възможно е рядко след инжектиране на ботокс да се наблюдават следните леки странични ефекти: Поява на видими белези от убождане и лекостепенно посиняване около мястото на инжектиране Поява на подутина на мястото на убождането Временно отпускане на съседни мускули, поради разнасяне на ботулиновия токсин към съседни лицеви области - В редки случаи се получава отпускане на клепача или асиметрия на лицевото изражение Рядко се наблюдава главоболие или мускулни болки в деня на процедурата или следващите 1-2 дни. Рискът от странични ефекти зависи от инжектираните мускули. Тъй като ефектът от терапията с ботулинов токсин е обратима, страничните ефекти са временни и продължават само няколко седмици.

В.

Има ли противопоказания за поставяне на ботулинов токсин?

О.

Независимо, че до момента няма данни прилагането на ботулинов токсин да предизвиква дефекти в развитието на новородените, ние смятаме, че не е желателно продукта да бъде инжектиран на бременни жени и кърмещи майки. Ботулинов токсин не се прилага и при пациенти с невромускулни заболявания като например множествена склероза и миастениа гравис или друг тип неврологични заболявания. Пациенти, които приемат някои лекарства, могат да почувстват по-мощен ефект върху мускулите си при инжектиране на токсина. Такива медикаменти са: аминогликозидни антибиотици (стрептомицин, тобрамицин и гентамицин), пеницилин и неговите производни, хинин и калциеви антагонисти, прилагани в лечението на повишеното кръвно налягане.

В.

В кои случаи е подходящо прилагането на ботулинов токсин?

О.

Инжектирането на ботулинов токсин е подходящо при хора, които имат повишена активност или повишен тонус на мускулите в областта на шията и лицето, при множество бръчки, появяващи се в резултат на честа и активна мимика. Най-често токсин се прилага за отстраняване на фини линии и бръчки в следните случаи: поява на т.нар. „гневна бръчка“ между веждите при волно или неволно смръщване бръчки или линии около очите при усмивка напречни и/или вертикални линии в областта на челото бърчене на кожата на носа при усмихване прекалено повдигане на горната устна при усмихване повишена напрегнатост на шията повишен тонус на мускулите на брадичката, при което се получава т.нар. „портокалова кожа

В.

Как действа ботулиновия токсин?

О.

Как действа ботулиновия токсин? Линиите и бръчките, които се появяват с годините върху кожата на лицето и шията, са два типа: динамични и статични. Динамичните бръчки са наречени още „мимически” и се дължат на съкращаването на деликатната лицева мускулатура, когато човек се усмихва или мръщи. Колкото по-голяма емоция изразява човек, толкова по-дълбоки стават тези линии и бръчки. При инжектиране на ботулинов токсин в областта на лицевите мускули настъпва т.нар. „козметична денервация”, т.е. невъзможност за волево свиване на мускулите на лицето, в резултат на обратимо блокиране на нервните импулси към мускулите. Това води до изглаждане на линиите на “грижата”, на мръщене, при смях, на бръчките около очите тип "пачи крак“, както и на други динамични бръчки. Статичните бръчки са познати още като „постоянни”. Те се появяват по-късно в резултат на отпускането на кожата с годините. Най-често подобни бръчки се появяват около устните, около очите и по челото. Блокирането на активните движения на мускулите в съответната лицева област не води до намаляване и изчезване на тези бръчки. Ето защо прилагането на токсин в тези случаи няма ефект.


В.

Какво представлява процедурата?

О.

Инжектирането на е технически несложна процедура, при която в кожата на лицето и шията се инжектира силно разреден ботулинов токсин. Процедурата е практически безболезнена, като повечето пациенти оприличават усещането на ухапване от насекомо. Не е необходимо предварителното прилагане на успокоителни средства, но за подобряване на комфорта при процедурата 10-15 минути преди нея върху кожата се нанася обезболяващ крем. Така на практика инжектирането е напълно безболезнено. Пациентът може да се върне към нормалната си всекидневна дейност веднага след процедурата. Може да се прибере с кола вкъщи или да се върне на работа. При някои пациенти след процедурата се наблюдават следи от убождане, които могат да бъдат прикрити с грим.

Вижте други процедури

ДермаГолд - Клиника
Лазерна епилация

Наслади се на нежна кожа и дълготрайни резултати с най-ново поколение лазер с Crystal Freeze технология и специалисти, които полагат специална грижа за теб.

Зависимост от зоните

ДермаГолд - Клиника
Интервенозна възстановяваща терапия

Интравенозна възстановяваща терапия на организма и детокс само за няколко минути? О, да!

60 минути

Имате нужда от
специален пакет за вас?

Ние от DermaGold ще изготвим специално предложение съобразено с вашите предпочитания.

Благодаря ви! Успешно получихме вашите
данни и ще се свържем с вас!
Упс! Нещо се обърка.
Моля опитайте отново