Stone face или меко и спокойно лице. Защо бутолинов токсин (ботокс)?

Кажи "ДА" на младата и стегната кожа!

Един от най-големите митове за ботокса е, че след инжектиране ще имате “замръзнало лице” или т.нар. Stone face.

В този блог пост не само ще развенчаем този мит, но и Ви уверяваме, че това ще бъде и за Вас предпочитана естетическа  процедура за  гладко и релаксирано лице без  да изгубите естественото си излъчване и индивидуалност.

Процедурите с бутолинов токсин (ботокс) се превърнаха в едни от най-желаните процедури за изглаждане на глабеларните бръчки (между веждите), които придават намръщен вид(гневни бръчки), бръчките пачи крак (около очите), както и хоризонталните линии на челото.

Това е най-търсената процедура през 2020 г. в Канада, САЩ, Австралия и Нова Зеландия.

Каква е историята на бутолиновия токсин

Ботулиновият токсин (ботоксът) е познат в сферата на Здравеопазването вече повече от 20 години за лечение на различни състояния като блефароспазъм, страбизъм, цервикална дистония, мигрена, хиперхидроза и мускулни спазми.

Използването му за естетични цели  е първоначално одобрено от Администрацията по храните и лекарствата в САЩ (FDA) през 2002г. за третиране на бръчките в глабеларните гънки (бръчките между веждите), а през 2013г. за третиране на мускулите, които са причина за появата на бръчките пачи крак.

Ботулиновият токсин (ботоксът) е мощен невротоксин - молекули, произведени от бактериите clostridium botulinum.

Той блокира освобождаването на ацетилхолин, който активира мускулите.

В малки количества (единици), инжектирането му причинява локална мускулна релаксация, която изглажда кожата и намалява видимо бръчките.

Освен при налични вече бръчици се препоръчва и за превенция и предотвратяване появата на по-дълбоки бръчки.

Професионалистите на DermaGold препоръчват преди прилагането на ботокс пациентите да избягват приемане на аспирин или други медикаменти или хранителни добавки, които имат съдоразширяващо действие и могат да спомогнат за появата на хематоми.

Важни противопоказания, с които да се съобразите:

• Инфекция на мястото на инжектиране;

• Бременност;

• Кърмене;

• Възпалителни /автоимунни заболявания/;

• Алергии към лекарства и храни/яйца/;

• Лесно посиняване, кървене, забавено зарастване на рани, уголемяване на белези;

Грижата продължава и СЛЕД поставяне на ботокс.

Препоръчваме да не се ляга или да се стои в наведено напред или настрани положение, в рамките на 4-6 часа след процедура.

Да избягвате топлина (сауна, СПА, парни бани, солариуми), други козметични процедури в зоните, както и физическо натоварване за седмица.

Добре е да не планирате процедура с ботокс непосредстено преди самолетен полет.

Гарантираме Ви, че ефекта от подходящото количество ботокс ще бъде удивителен! Лицето и погледа ще бъдат релаксирани, спокойни и най-вече ще бъдете Вие в по-младежка версия.

Каква е разликата между филъри и ботулинов токсин?

Един съществен въпрос, ако се колебаете коя процедура е за Вас!

Сами по себе си не са алтернатива.

Филърите представляват пълнители на основата на хиалуронова киселина,  които се използват за възвръщане на загубен обем или създаване на такъв, лифтиране и контуриране на брадичка, долна челюст или нос, попълване на бръчици и хлътвания, както и за дълбоко подхранване и хидратиране на кожата.

Ботулиновият токсин се прилага за да се отпусне напрежението на мускулите в кожата,  които са отговорни за появата на мимически бръчици (най-често чело, гневна бръчка, бръчици около очите и носа).

За да не гадаете коя процедура е подходяща за Вас, специалистите в Дерма Голд са на Ваше разположение за консултация.