МИТОВЕ и ЛЕГЕНДИ за дермалните филъри

С времето колагена и хиалурона от организма изчезват. Затова на помощ идват филърите

Някои от най-популярните митове за филърите с хиалуронова киселина са и най-често срещани въпроси за тях. Ние от клиника DermaGold ще Ви дадем нужните отговори.

Имам ли нужда от дермален филър?

👉🏻Един от митовете в естетичната медицина е, че филърите се използват само за уголемяване на устни и запълване на бръчки.

Истината е, че дермалните филъри съдържат хиалуронова киселина, която е естествено вещество в човешкото тяло.

Отговорна е за гладкостта на кожата, нейната плътност и еластичност.

В наши дни всяка качествена козметика произвежда линия кремове и грижа за кожата на основата на хиалуронова киселина. Разбира се, тяхното действие е на повърхността на кожата, спомагайки тя да изглежда  хидратирана и свежа с краткотраен ефект.

Защо ХК е толкова важна за нашата кожа?

Тя играе важна роля за регенерация на тъканта като “смазващата” съставка на структурите в кожата, свързва 500 пъти повече вода от собственото си тегло и осигурява хидратацията на кожата.

ХК е основна съставка на хрущялите, хлабавата съединителна тъкан (например около очите), синовиалната течност и кожата.

Човек с тегло 70 кг има приблизително 15 грама ХК в тялото, като една трета от това количество се разгражда и синтезира наново всеки ден.

С напредване на възрастта този процес се забавя, кожата губи обем и плътност, свежия вид, появяват се бръчки и лицето има видимо уморен вид.

Това е и причина за появяването на хиалуроновите филъри💉

Филърите са сред най-доброто средство за дълбоко подхранване и хидратиране на кожата.

Специфично е, че за да се забави разграждането й и за да се задържи в местата на инжектиране, производителите свързват ХК с напречни връзки (cross links) със стабилизиращо

вещество.

Така се постига живот на продукта в кожата и над 1 година.

Ако смятате, че Ви е рано и все още не забелязвате първите признаци на стареене по кожата, дълбоката хидратация с филър е точно за Вас! Това ще замени много други процедури по поддържане на кожата, както и ще забави появата на първите бръчици.

Ще ме боли ли?

👉 Да, може и да боли. И все пак това зависи от поносимостта и прага на болка. Всяка жена знае за себе си до колко може да понесе и това се обсъжда преди процедурата.

Всеки инжектор извършва локално обезболяване с лидокаин, но за лекотата на процедурата е важен и неговия опит.

Ако не ми хареса резултата?

👉 Дали ще Ви хареса или не крайният резултат няма как да знаете предварително, нито пък някой доктор може да Ви гарантира, че като се погледнете в огледалато ще ахнете от възторг.

Препоръчваме да направите своето проучване за техниката и опита на инжектора, на който доверявате лицето си.

Ефектът има своята продължителност, и ако все пак има разминаване с очакванията или искате  да се “поправи” резултата има и решение - процедура с хиалуронидаза за разграждане на филъра.

Искам да си направя процедура, но е опасно.

👉 Ако искате филър, но се страхувате дали е опасно, то си заслужава да проучите за себе си какви продукти се предлагат на пазара и да вземете информирано решение.

Опасността е в появата на алергична реакция, подуване и отоци, затова търсете доказани продукти, които не предизвикват изброените.

Професионалистите в клиника DermaGold използват доказани на качество филъри  REVANESSE -  създадени с уникална формула и технология, която значително намалява появата на отоци и синини.

За повече информация

Какво да очаквам след инжектиране с филъри Revanesse

Скъпо ли е, другите как успяват да се възползват?

👉 На първо място е важно да отбележим, че съвременните нехирургични естетични процедури са с висока стойност, именно защото следва да се разглеждат като инвестиция в самите нас!

Инвестиция в най-големия орган на тялото ни, а именно кожата ни.

Високата цена включва стойността на висококачествен продукт, отличен опит и квалификации на инжектора, както и  изисквания за безопасност на процедурата.

Когато искаш да постигаш повече с по-малко в грижата за кожата, преди всичко избирай внимателно продукт.

На пазара има много евтини (фалшиви) филъри, голяма част от тях се предлагат на промоция, които изкушават особено в социлните мрежи.

Нашата препоръка е да не се подвеждате по цената!

Една проста математика когато става въпрос за висок клас продукт - 1мл Revanesse филър може да замести инвестицията Ви в скъпа козметика с по-дълготраен ефект, както и няколко иначе евтини процедури при неквалифицирани и неопитни лекари.

За повече въпроси и консултация, специалистите на DermaGold са на Ваше разположение.