Чудото на 21 век в обезкосмяването

Лазерната епилация има само “ЗА”, но е важно да знаете някои особености

Лазерната епилация има само “ЗА”, но е важно да знаете някои особености, за да има 100% удоволетворение и успех от процедурата.

В 21 Век всяка жена или мъж, които желаят  да премахнат напълно(перманентно) ненужното окосмяване от своето лице или тяло, могат да го направят безболезнено и бързо с помощта на уникалната лазерна технология.

Познатите досега техники за отстраняване на космите, като бръснене, скубане, кола маска и депилатоарни кремове предоставят само временно облекчение.

Лазерната епилация  безопасно премахва нежеланото окосмяване по тялото, без да вреди на деликатните пори и структура на кожата.

С още по-иновативната технология на диодния лазер тя е подходяща и за всякакъв тип кожа, включително и такава с тен, както и за светли и тънки косми.

В клиника Дерма Голд разполагаме с една от иновативните лазерни технологии - диоден лазер Legolaser.

Апаратът е подходящ за всеки тип кожа и косъм, тъй като покрива три различни дължини на вълната до 810 nm.

С диоден лазер Legolaser могат да се третират всички зони от тялото - лице, крака, ръце, предмишници и гръб, включително и чувствителни зони като гръден кош, гърди, триъгълник.

Какво е усещането по време на процедура?

Комфортът е гарантиран по отношение на пациента, посредством охлаждане на главата (накрайник) на апарата, което неутрализира подаваната топлина, така че да усеща минимална болка по време на процедурата. Усещането се описва като пощипване до боцкане.

Не се налага локална анестезия, медикаменти или успокоителни.

Именно затова по време на процедурата е задължително  носенето на предпазни очила за защита на извършващият процедурата и пациента, които предпазват очите от лазерните лъчи.

Колко процедури са необходими за желания ефект?

Повечето третирани области изискват 6-8 процедури, не е изключен ефект и при 4-6 процедури.

Броят зависи от фактори като – гъстота на окосмяването, вида на третираната област, както и Вашия индивидуален цикъл на растеж на косъма.

Косъмът на практика минава през три различни фази, като лазерът атакува тези косми, които са в активната фаза на своя растеж по време на процедурата.  Допълнителните процедури са необходими за да бъдат унищожени докрай всички фоликули на косъма в третирания участък.

Също така интервалът между процедурите зависи от зоната, поредността на процедурата и индивидуалното повлияване.

Последваща грижа

Веднага след процедурата е възможно леко зачервяване и подуване на третирания участък, което отшумява до ден.

До десет дни след процедурата е възможно остатъчни косъмчета да се появяват и сами да падат.

Важно за достигане на желания ефект е, преди процедура и между две отделни да не отскубвате и боядисвате третирания участък. Единстената позволена манипулация е – бръснене или депелтоарен крем.

Непосредствено след процедурата може да се върнете към обичайните си задължения.

В Дерма Голд Ви очаква безболезнено, бързо и ефективно обезкосмяване.

No items found.